همایش ملی«کرمانشاه و زندگی شهری»

همایش ملی«کرمانشاه و زندگی شهری» با هدف تبیین و تجزیه و تحلیل ارتباطات اجتماعی در دانشگاه رازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم اجتماعی ، اولین همایش ملی «کرمانشاه و زندگی شهری» به همت دانشگاه رازی و شهرداری کرمانشاه صبح امروز دوشنبه در سالن اجتماعات شهید دکتر علیمحمدی دانشگاه رازی برگزار شد. دکترفرهاد دانش نیا دبیر علمی همایش ملی«کرمانشاه و زندگی شهری»  گفت: کرمانشاه مهمترین شهر غرب کشور که از نظر جمعیت شهری و آهنگ رشد جمعیت شهرنشین مطرح است، روند شهرنشینی در این شهر در ۳۰ سال گذشته روند غیرمتعارفی بوده است و ازافزایش مهاجرت نخبگان علمی و خارج شدن منابع مالی از استان به سایر استانها خبر داد

.

دکتر دانش نیا با اشاره به روند رو به رشد جمعیت شهرنشین در استان کرمانشاه، اضافه کرد: سال ۶۵ معادل ۵۶ درصد جمعیت استان در شهرهای استان زندگی می‌کردند که این میزان در سال ۷۵ به ۶۲ درصد و از سال ۹۰ تاکنون به حدود ۷۰ درصد جمعیت استان رسیده و روند جمعیت شهرنشین کماکان رو به افزایش است.

رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی عنوان کرد: بالا رفتن جمعیت شهری اگرچه ظرفیت هایی با خود به همراه دارد، اما در عین حال چالش‌های بسیاری را نیز در پی خواهد داشت که عدم مدیریت آن می تواند مشکل ساز باشد.

دکتر دانش‌نیا با بیان اینکه آمار بالای جمعیت شهرنشین استان پیچیدگی های زیادی را فراروی مدیران استان گذاشته است به نمونه‌هایی از این پیچیدگی ها و چالش ها از جمله آمار بالای حاشیه نشینی، مسائل زیست محیطی، موضوعات مربوط به پسماندها و... اشاره کرد.

وی با اشاره به آمار بالای مهاجر فرستی استان کرمانشاه، اظهار کرد: آمارها نشان از این دارد که بیش از ۷۰ درصد مهاجرت های استان  مربوط به مهاجرت نخبگان فرهنگی، اجتماعی و... استان بوده است.

دکتر دانش نیا افزود: بر اساس آمارها در دهه اخیر ۷۷ هزار نفر از جمعیت استان به شهرهای دیگر مهاجرت کرده‌اند، در مقابل تعداد افرادی که در این مدت به کرمانشاه مهاجرت کرده اند ۳۹ هزار نفر بوده که این آمار حکایت از روند منفی مهاجرت دارد و کرمانشاه را به شهری مهاجرفرست تبدیل کرده است.