254

نشست تخصصی فرصت ها وتهدیدهای فضای مجازی

نشست تخصصی فرصت ها وتهدیدهای فضای مجازی

به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم اجتماعی، دکتر فرهاد دانش‌نیا در نشست تخصصی "فرصت ها و تهدیدهای فضای مجازی" که سه شنبه (۱۸ اردیبهشت) با حضور جمعی از اساتید دانشگاه و مسئولین انتظامی استان در تالار فرهنگ دانشکده علوم اجتماعی  برگزار شد، با اشاره به اینکه نظم و امنیت یکی از نشانه‌های توسعه و پیشرفت جوامع از یک سو و پیش شرط توسعه از دیگر سو است، گفت: یکی از متولیان اصلی نظم و امنیت نیروی انتظامی است.

 

 

وی با بیان اینکه نیروی انتظامی برخلاف برخی نهادهای دیگر در سطح استان به خوبی به ضرورت ارتباط با دانشگاه واقف است، گفت: این نشست نیز در چارچوب همکاری میان دانشگاه و نیروی انتظامی شکل گرفته است.


دکتر دانش نیا تاکید کرد: امیدواریم این گونه نشست ها زمینه ساز تعامل بیشتر با نهادهای استان باشد و جایگاه دانشکده علوم اجتماعی به اتاق فکر توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی استان ارتقاء یابد.

وی افزود: هنوز چنین ساختار نهادینه شده ای در تعامل دانشگاه و جامعه شکل نگرفته و لذا به عنوان مثال بسترهایی برای هدایت پروژه ها و پژوهش‌های هیات علمی و دانشجویان ما به سمت تحلیل مسائل مختلف استان وجود ندارد. این ضعفی است که باید برایش راهکاری اندیشیده شود.

 

 وی با بیان اینکه دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی ظرفیت و آمادگی کامل جهت تعامل با نهادها و ارگان‌ها را دارد، گفت: این دانشکده مهم‌ترین مرکز فکری است که می‌تواند در مواجه علمی، دقیق و سیستماتیک با پدیده‌های مختلف یاری رسان باشد.


دکتر دانش‌نیا ابراز امیدواری کرد: با تداوم همکاری‌ها میان دانشگاه و نیروی انتظامی، این دو نهاد به جایی برسند که ضرورت تعامل با یکدیگر را همواره در دستور کار نگاه دارند.


وی در ادامه به تحول ایجاد شده در جهان با ورود شبکه‌های اجتماعی اشاره کرد و افزود: چند دهه است که جهان درگیراین تحول بوده و امروزه چه بخواهیم و چه نخواهیم دامنه این تحول به کشور ما نیز تسری یافته است.

دکتر دانش نیا تصریح کرد: شبکه‌های اجتماعی در حقیقت انقلابی در حوزه تکنولوژی هستند که ساختار و سبک زندگی را به شکل بنیادین در جوامع مختلف متحول کرده‌اند.


وی افزود: متاسفانه شبکه های اجتماعی در حالی به کشور ما ورود کرده که دانش و آگاهی یا به اصطلاح سواد رسانه‌ای لازم برای استفاده مطلوب از آنها شکل نگرفته است.

دکتر دانش نیا با بیان اینکه هیچ پدیده‌ای فی النفسه فرصت و تهدید نیست، گفت: این وضعیت و موقعیت ما است که پدیده‌ها را به فرصت یا تهدید برای ما تبدیل می کند.


دکتردانش نیا با ابراز نگرانی از وضعیت و الگوی غالب استفاده از شبکه های اجتماعی در میان اقشار مختلف جامعه از جمله  دانشجویان، گفت: طی تحقیقات به عمل آمده از میزان فعالیت دانشجویان در شبکه‌های اجتماعی، آمارهای نگران کنندهای به دست آمده که رابطه معکوس بین این وضعیت و میزان وقت اختصاص یافته توسط دانشجویان به مطالعه و پژوهش را نشان می دهد.

وی با تاکید بر لزوم کاربرد رویکرد فرهنگی در برخورد با مخاطرات فضای مجازی، گفت: باید فرهنگ سازی و آموزش‌های لازم در خصوص مخطرات و مقدورات فضای مجازی صورت گیرد که شاهد تعادل و پایداری  سیستم در همه حوزه ها از جمله نظم و امنیت جامعه باشیم.

 


شناسه : 970013